Rockmond Dunbar

19. listopadu 2007 v 21:21 | teddy-girl |  rock info
Jméno: Rockmond Dunbar
Povolání: Herec
Datum narození: 11. 1. 1973
Místo narození: Oakland, Kalifornie
Znamení: Kozoroh
Výška: 1.80m

Rockmond Dunbar (alias C-Note) se narodil 11. 1. 1974 v Oakland, California. Po studiích na Univerzitě v Novém Mexiku se rozhodl uplatnit své umělecké sklony. Po filmovém debutu ve filmu "Misery Loves Company" se stal pravidelným hostem v televiznich seriálech ("Felicity", "The Pretender", známý je rolí Kennyho Chadwaye v černošskem seriálu"Soul Food"). Následovaly filmy "Punks" (za který obdržel cenu pro nejlepšího nezávislého herce), "Misery Loves Company", "Sick Puppies", "Whodunit", "All About You", "Love the Way" a " Kiss, Kiss, Bang, Bang". Dramaticky vzdělaný Dunbar je ovšem mnohem víc, než jen charizmatickým hercem - je také talentovaným producentem, režisérem a spisovatelem. V roce 2002 se dostal mezi 50 nej sexy mužů volených pro časopis TV Guide. V roce 2003 se oženil s Ivy Holmes a ve stejném roce pak pózoval nahý pro kalendář. Dnes už je však manželství s Ivy minulostí (rozvedeni 2006). Nyní ho můžeme vidět v seriálu z lékařského prostředí Heartland. Při natáčení seriálu prison Break se přiznal, že seriál je natolik napínavý, že se nemůže dočkat, až si přečte scénáře nových dílů. Velice obdivuje svého kolegu Roberta Kneppera ( T-Bag ).

Filmografie:

Highland Park (2010) (pre-production) .... Shaun
Terriers (2010) (TV) (post-production) .... Detective Mark Gustafson
Pastor Brown (2009) (completed) .... Amir
"Prison Break" .... Benjamin Miles 'C-Note' Franklin (40 episodes, 2005-2009)
"The Game" .... Pookie (1 episode, 2009)
I Want It All and I Want It Now (2009) TV episode .... Pookie
Alien Raiders (2008) .... Kane
The Family That Preys (2008) .... Chris
Jada (2008) .... Simon
"CSI: Miami" .... James Reilly (1 episode, 2007)
Guerillas in the Mist (2007) TV episode .... James Reilly
"Grey's Anatomy" .... Sean Brotherton (1 episode, 2007)
Physical Attraction... Chemical Reaction (2007) TV episode .... Sean Brotherton
"Shark" .... Teddy Banks (1 episode, 2007)
No Holds Barred (2007) TV episode .... Teddy Banks
"Heartland" .... Dr. Thomas Jonas (8 episodes, 2007)

Smile (2007) TV episode .... Dr. Thomas Jonas
As We Are So Wonderfully Done with Each Other (2007) TV episode .... Dr. Thomas Jonas
A Beautiful Day (2007) TV episode .... Dr. Thomas Jonas
Domino Effect (2007) TV episode .... Dr. Thomas Jonas
The Places You'll Go (2007) TV episode .... Dr. Thomas Jonas
Dirty Laundry (2006/I) .... Patrick/Sheldon
"Head Cases" .... Dr. Robinson (2 episodes, 2005)
Kiss Kiss Bang Bang (2005) .... Mr. Fire
"North Shore" .... Agent Fernley (1 episode, 2004)
"Soul Food" .... Kenny Chadway (74 episodes, 2000-2004)
"Girlfriends" .... Jalen (4 episodes, 2003-2004)
Hollywood Division (2004) (TV) .... Det. Reginald Feiffer
All About You (2001) .... Tim
Renunciation (2000) TV episode .... Sonny Rhymes
Punks (2000) .... Darby
"Felicity" .... Man on Train (1 episode, 1999)
- The Depths (1999) TV episode .... Man on Train
"The Pretender" .... Joe Taylor (1 episode, 1999)
- Qallupilluit (1999) TV episode .... Joe Taylor
"The Practice" .... Byron Little (1 episode, 1999)
- Infected (1999) TV episode .... Byron Little
"Pacific Blue" .... Tiger Bates (1 episode, 1999)
- Infierno (1999) TV episode .... Tiger Bates
"Two Guys, a Girl and a Pizza Place" .... Johnny's friend Tommy (1 episode, 1998)
"The Wayans Bros." .... Barry (1 episode, 1998)
"The Good News" .... Bonz (1 episode, 1997)
- Writing on the Wall (1997) TV episode .... Bonz
"Earth 2" .... Baines (20 episodes, 1994-1995)
Misery Loves Company (1993) .... Eric Haynes




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama